lördag 4 juni 2011

Moset på pricken

Förutom fyra vitlöksstinkande resekamrater och en snubbe som hävdade bestämt att Moa var lik Barbie och att Nikolina såg intelligent ut så gick tågresan från Budapest till Prag bra. Dock var det väldigt bitterljuvt att lämna våra pöjkar vi bodde hos men det stora äventyret måste gå vidare.

Så var det dags för Prag. Ölnationens huvudstad (Tjecker dricker mest öl i världen) och Europas vackraste stad. Och visst är det vackert! På två dagar har vi åskådat två bröllop och det säger ju något om omgivningen. Alla fantastiska gamla vackra byggnader (Nikolina fann i alla fall stor glädje vid alla gotiska byggnader, estetskadad), de judiska kvarteret, Charles Bridge, Prague Castle, Old Town Square, New Town Square, platsen där en student tände eld på sig själv 1968 för att demonstrera mot Sovjet, Astromical Clock, Powder Tower och så vidare och så vidare. Att bara gå runt och insupa hela atmosfärerna.

Tillsammans med alla andra förbaskade turister. Åk hem med er, helst svenskarna. Vi har ju liksom lite semester från Sverige så dyker det upp lintottar överallt. Ja ja. Lite bakom kulisserna på all turism får vi då vi couchsurfar hos en kille i Prags utkant.

Nattlivet här är i alla fall oklanderligt. Igår kväll började vi på en rockpub med att spela lite bordsfotboll. Sen drog vi vidare mot THE nattklubb. Fem våningar med dansgolv, chill-area, barer, svettiga människor, dunkande musik och dunkelt ljus. Helt fantastiskt alltså.

Vi träffade ett gäng Schweizare på nattklubben vilka vi tyvärr tappade bort ganska snabbt i vimlet meeeeen. Idag när vi tog igen oss på att café med bagels, te och tårta så såg vi några bekanta ansikten gå förbi fönstret. Schweiz! ropar Nikolina och två sekunder senare halvförföljde vi dem till metron där vi ojsan hoppsan gick in i dem och sen var saken biff. Så snart ska vi iväg på dejt med fyra eller möjligtvis fem Schweizare.

Kinamat har det blivit här också. Vi orkar inte smaka på landets delikatesser för att det låter äckligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar