söndag 8 maj 2011

Cyklar, droger, kanaler och galna holländare

För er som inte bryr er särskilt: vi har det bra.
För er som bryr er: här kommer den fullständiga redovisningen i förkortad version.

Tåg från Värnamo till Alvesta till Köpenhamn och slutligen nattåg till Amsterdam där vi nu befinner oss. 24h med tåg, men vi är inte bittra!

Att åka nattåg var en upplevelse. Nikolina sov gott på den fängelseliknande britsen medan Moa fördrev tiden med att titta ut genom gardinen på Tyskland som susade förbi. Vi delade liggvagn med tre holländare. Trevliga som få! Men ajaj, när vi nämnde att holländska och tyska låter likadant så blev det tyst, pinsamt tyst. Holland gillar inte Tyskland. Alls. De gillar definitivt inte att bli jämförda med tyskar. Alls.
Nikolina råkade klämma ut sig en mindre svordom. Dock inte på svenska. På engelska. Och det engelska ordet (fucking) var det enda ordet den 7 åriga pojken förstod. Så råkade det bli lite pinsamt tyst igen tills hans farmor förklarade för honom att "Fucking is international".

Sen hoppade vi av, åkte metro, hoppade av, letade Wibautstraat, Vrolikstraat, Eerste Oosterparkstraat och slutligen Oosterstraat 32 där Moas släktingar bor som vi så snällt få sova hos under Amsterdamvistelsen.

Idag har vi hunnit med BLTCG (blt plus chicken, guacamole) frukost, luktat på syrener och gullregn, tjötat med släkten, tittat förundrat på holländska hus, ätit på pannkakshus, vandrat i mysig park, sett Anne Franks hus och någon Rembrandt högkvarter, korsat måånga kanaler, aktat oss för galna cyklister, passerat Red Light District med alla sina CoffeeHouse, sett typ slottet vid den vita stora fallosstatyn och klappat Panter.

Förresten så var det visst sommar här. 27 grader har vi haft idag. Vi som trodde vi knappt skulle få sommar när vi kommer till Italien. Men, det blir ju sällan som man tänkt sig.

Over and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar