tisdag 10 maj 2011

Sista dagen i Ämstördäm

Efter ännu en god natts sömns (viva la luftmadrass!) satt vi med Susanne och åt långfrukost medan regnet drippdroppade på fönstrena. Just det, husen är speciella här. Smala och höga och de flesta lutar lite hit och dit. Takhöjd, här snackar vi takhöjd! Vi är ju i övrigt inte särskilt långväxta men här känner vi oss lite smått som Teskedsgumman, men på ett mysigt sätt.

Efter två dagar med kringvandring här i stan så beslutade vi att driva runt på Tropenmuseum, ca 5min promenad från huset. Ett fantastiskt museum! Tre våningar fyllda med utställningar om savannen, regnskogen, Indien, New Guinea, Sydost Asien, västra och norra Afrika, Latinamerika, Karibien, världsmusik och återkommande utställning om färgen röd och dess betydelse i olika länder, kulturer och religioner.

Vi låg i en myshörna och lyssnade på en arabisk saga om Layla och Majnun och deras förbjudna kärlek. Vi gömde oss för barngruppen som lät alldeles för mycket. Vi petade på saker även fast det stod DON`T TOUCH. Vi åt indiskt konstig men god paj.

Efter några mindre sammanbrott lade vi oss i Oosterpark, som är preeecis bredvid där vi bor hos Susanne och Bo, där vi solade och åt glass och Moa fick fågelbajs på foten och klappade hundar och Moa blev jagad av en storkarmé och så vidare..

Här kommer lite promotion! Sysslingen Bo har ett band, Jungle by night, och nu ska vi föra deras musik till Sverige. Så gott folk, lyssna och sprid! http://www.youtube.com/watch?v=3Iulpj6aMqc

Här kommer lite bilder på Amsterdam, ikväll sticker vi till Geneve! Ha det det så dåligt gott folk!

 Värnamo
 Köpenhamn


 Kupéisar på tåget
 Oosterpark
 Amsterdam
 En vanlig hederlig husbåt
 Vondelpark

Vondelpark

1 kommentar:

  1. Ni ser ut att ha det bra! :) Nästa gång följer jag med. PUSSPUSS

    SvaraRadera