söndag 15 maj 2011

Milano levererar. Big time!

Milano. Staden, myten, legenden var allt vi hade hoppats på och lite till. Maten var fantastisk men glassen var nog ändå den som tog priset. Ben and Jerry.... ni har konkurrens!

Dag 1 spenderade vi med att vandra omkring i stadskärnan. Vi klättrade upp för alla 900 trappsteg (det sades vara 900 i alla fall) i den helt genomsjuka och fantastiskt vackra katedralen Duomo. Strosade runt i Galleria Vittorio Emanuele och tittade på Chanel, Prada, Gucci med mera med mera. Besökte Castello Sfortzesco som numera är museum för alla möjliga utställningar.

Sen en sväng hem, duscha, leta mat och vidare till Corso Como, stadens bästa bar- och nattklubbsgata. Oj. Oj oj. Dyrt att komma in överallt. Miljontals inkastare som hävdade att deras klubb var bäst. Vi åkte dit på en riktig gubbklubb som hade "Prada night" och kostade 25 euro att komma in. Vi spenderade ca 5 min där sen hängde vi på torget istället där vi fick tre kompisar som inte snackade ett ord engelska. Italienska, albanska och svenska mix. Guldklimpen för kvällen blev ändå vår nya bästis Federico som översatte alla italienska "komplimanger" och var så himla himla råsnäll! Han fixade till och med så att hans kompis skjutsade hem oss för metron gick inte på natten.

Dag 2 tog vi sovmorgon till tolv sen drog vi inte till stan och vandrade omkring i Milanos "gamla" kvarterer. Hittade mysig restaurang med fransk dukning i ett valv som vette mot ett gammalt vackert konsthus. Strosade runt en sväng sen begav vi oss mot Piazza Duomo där Federico berättat att det skulle vara något AC Milan grejs.

H E R R E G U D ! Vi stod i 2 timmar i stekande sol och väntade och väntade på laget med hundratals andra något mer fotbollsintresserade. Vi fattade ju ingenting. Trångt, svettigt och helt galet. Men till sist kom Zlatan och de andra pöjkarna. Vilken folkfest! Fotboll är uppenbarligen stort för entusiaster.
Sen skulle vi hem men blev sittande i tuben som tydligen var kaputt. I två timmar bara satt vi och väntade och fattade ingenting för Italien kan tydligen inte informera på engelska. Hittade en australienare som skulle till samma hostel så vi agerade guide och visade honom vägen. Duscha, äta och sen till Corso Como igen.

Vilken kväll. Vilken vilken jävla kväll.

Efter tre timmars nattsömn är vi nu påväg till Verona, Romeo och Julias stad:)

 Duomokatedralen
 På topp på toppen!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar