måndag 21 mars 2011

Hundbajs, färdig pizza och frihet

Sovmorgon big time! Vi låg i sängen, åt frukost och tittade på tv i några timmar och sen begav vi oss in till city för en shoppingtur på Henry Street. Trots att det var söndag så var flertalet affärer öppna och strömmen av människor pulserade lugnt. Äntligen fick även tummen ur och köpte vykort som numera är skrivna och frankerade meen inte skickade ännu. Stopp på ett fik med utsikt över Mary Street. Scones med smör och hallonsylt och stora muggar te. "Skål älskling, skål för friheten och kärleken" säger Moa och väldigt nöjda med tillvaron skålar vi med vårt irländska te.

Ut på stan igen och en svängis in på H&M. Ja, vi vet. Gå på H&M på Irland när det liksom finns tusen andra affärer som vi inte har i Sverige. Men när man vet vad som funkar så är det lätt att snöa in. Moa söker höga jeansshorts. Nikolina dreglar över alla skitgölliga smycken. Fjortisar med fem kilo brunkräm trängs framför speglarna på toaletten. Gatuindianer spelar Abba. Solen skiner.

Sen vidare för att möta upp vårt lilla gäng med brasilianare som har bjudit in oss på middag. Mot mataffären och kära nån vad de velar! Nikolina är bara en bråkdels omständig jämfört med deras obeslutsamhet. Ris check. Nähä okej tillbaka med riset. Ut och leta efter en affär som har "limps" (kött?). Nähä affär stängd. Tillbaka till första affären. Pizza då? Okej till färdigrättshyllan där olika pizzor diskuteras. Pepproni, nej Margherita, nej Pepperoni! Moa tittar med stora ögon på hyllan med färdig förbereda och tycker det är väääldigt häftigt! Liksom, pizza som redan är klar. Bara stoppa in i ugnen. Coolt!
-"Ehm, Moa, vi har sånt här i Sverige också"
-"Vaaaaaa har vi? Är du säker?"

Efter många om och men lämnar vi affären och sätter fart mot labyrinthuset. I lägenheten träffar vi resterade roomies. Dock pratar merparten endast portugisiska men det gör inget för vi snackar svenska tillbaka med dem. Så där satt vi och käkade pizza och chillade i några timmar och konverserade utan att egentligen fatta vad de andra sa. Sen sade vi hejdå och vinkade in en taxi. Moa halkade som sagt på ett bananskal för några dagar sedan och nu var det Nikolinas tur att kliva i en hundbajs. Allt ska upplevas på semestern!
                                                      Shopping i för stunden lugn storstad
Pizza pronto!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar