onsdag 23 mars 2011

Utgång blev hemgång

Så kom dagen vi fasat för i en vecka. Dagen då vi skulle åka hem. Yrvakna duschade vi, åt frukost  och packade ihop alla utspridda kläder. En sista vända in till stan med bussen. En sista titt på O´Connell Street, O´Ha Penny Bridge, The Spire och sist men inte minst Temple Bar.  Andades in atmosfären och klev med tunga och trötta steg på bussen till flygplatsen.
Väl framme på flygplatsen checkades väskorna in och vi styrde stegen mot Food Hall. Ett sista skrovmål på Irländska! The best way to behave is to misbehave så där satt vi med gravy långt upp över öronen och skrattade lite sådär lagom för högt. Sen kliver vi på planet och börjar leta efter våra platser. Letar och letar och läängst bak hittar vi rad 32. Men. På våra stolar hänger ett stort rött skynke med texten "do not occupy". Que!? Flygvärdinnan placerar om oss och sen dröjer det inte länge innan både Moa och Nikolina somnar sött. Eller, vi ser båda ganska ointelligenta ut, en med anknäbb och den andra med att gapande hål. Vid landningen var det lite turbulens och till och med Moa blev skraj. Då är det fan illa.
21.45 hoppade vi av flyget och befann oss återigen på Skandinavisk mark. Vi är alltså inte hemma ännu. Nope, vi är fast på Köpenhamns flygplats fram till 04.26 då tåget rullar hemåt. Ibland slår det lite galet i planeringen men vi ska nog hålla gott mod de kommande 6,5 timmarna. Under veckan som gått har vi sakta börjat vända på dygnet så det här blir ingen match för V-BAT, världens bästa arbetslösa team.
I skrivande stund sitter vi, ett franskt par, en ensam lite vilsen kvinna, några medelålders män och ett brittiskt/danskt rockband utanför 7eleven för här finns de minst hårda bänkarna. Just det, två sovsäckspersoner ligger på de superbekväma metallbänkarna och försöker sova. Lycka till, vi andra gör allt för att inte somna. Tur att choklad finns och att Moa precis återvände från 7eleven med två skitäckliga juicer. En "hålla-dig-pigg-juice" och en snusk juice för att "sharpen up.. yeah you know what". Senare när övertröttheten slår in tänkte vi byta om till rosa pyjamas med med luddtofs på rumpan, springa omkring i korridorerna och sjunga a-ra-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-paaaaa!
                                                                          Ooopsi!
                          Så här fick man minsann inte sova för farbror blå! Hets mot folkgrupp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar