fredag 18 mars 2011

Kolla en elefanthäst!

Sooooovmorgon! Efter att ha sovit ett halft dygn smällde vi i oss lite Lidl-frukost, tog bussen till city och hoppade på en sån dära typisk sightseeingbuss som man måste pina sig igenom i alla storstäder. Men fanns det trevliga tyska längst-bak-i bussen-killar att prata med när hundrafemteelfte byggnaden skulle presenteras. Planen var att åka med en bit och kliva av vid Dublin Zoo. Men bussen tog liiite längre tid än väntat. Vi kom fram en timme efter planen. Men vad fan gör det när man inte har några som helst tidsramar?

Väl på djurparken var allt frid och fröjd...tills vi blev hungriga. Hungriga Nikolinor och Moor är inte att leka med! Så vi letade upp en liten, ah, vad var det? Ett hak helt enkelt, betällde korvrullar, munkar och kakor. Men såklart tog dom inte kort! Vi höll på att flippa ur! Okej, andas, ta nya tag. Tillbaka hela vägen till entren för att betala 120 spänn för en pluttig liten pizzabit. Men vad gör man? Man måste ju äta. Mätta, glada och med  förmåga att uppfatta saker igen gick vi för att titta på alla djur. Och människor. Och barn. Det var nästan roligare att titta och lyssna på alla barn än på slöa djur. Vi mötte till exempel en flicka med sin mamma springandes mot toaletten och flickan sa: Mum! I think I might burst! Haha!
Hos elefanterna var det också kritiskt. Helt tokiga! Vi vet inte vad dom höll på med, rymma, hämnas på turisterna, sätta på varandra, fira St. Paddy's? Men vi karade oss helskinnade därifrån.
I övrigt ville vi adoptera alla söta djurbäbisar exklusive fladdermössen och råttungarna som fåglarna fick till lunch. Vi stannade till nästan stängningsdags och tog bussen tillbaka till Park Plaza. Det här med bussen förresten. Vi har överlistat deras kassa betalningssystem så behöver vi bara betala när vi vill känna oss lite kristliga (ännu en gång, förlåt mammorna).

Nu sitter vi på hotellet igen, har badat varmt i vårt enorma badkar och laddar för kvällen. Har fixat oss en date som vi ska ut med. Äta, sitta på pub och hänga och sen dansa tills fötterna blöder. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar